Kombinera EMS med naprapati hos oss

Kombinera EMS med naprapati

När jag var 17 år diagnostiserades jag med fibromyalgi. Smärtan i kroppen och den förlamande tröttheten gjorde att jag nästan inte kunde fullfölja gymnasiet. Jag var sjukskriven i långa perioder medan andra i min ålder reste, pluggade och levde livet.  Att uppleva detta fick mig att känna mycket för de som lever med smärta och att hjälpa andra blev min livsuppgift. Våren 2011 klev jag in på Naprapathögskolans klinik som patient och kände att jag inget hellre ville än att arbeta som naprapat. Samma år sökte jag till Naprapathögskolan och kom in. 2015 blev jag examinerad och 2017 kom jag i kontakt med EMS som visade sig vara en helt fantastisk kombination ihop med naprapatin. Jag vill att alla ska få chansen att leva smärtfritt med livskvalité precis som jag fick chansen att göra efter många års lidande.

På EMS Sverige strävar vi efter att ge den bästa hjälp för Dig och ditt besvär i behandling av smärta akut, rehabiliterande och förebyggande syfte samt vägleder dig hur du själv kan behandla och förebygga ditt besvär. 

Under ett nybesök på en naprapatbehandling görs en grundlig anamnes, ortopedisk undersökning för att ställa diagnos. Där med kan individanpassad behandling utföras som passar bäst för Dig och besväret Du söker för.

Antalet behandlingar varierar beroende på sökorsak. Vanligt är 1-3 behandlingar i serie kort inpå varandra för att därefter fortsätta sin rehabilitering med hjälp av rekommenderad rehabiliteringsplan.

Pris för nybesök naprapatbehandling är 895 kr (reserverat upp till 50 minuter).
Återbesök 25 min 720 kr  

Kajsa Bäckström
Leg. Naprapat
Master trainer för XBody i Sverige

F A Q

Vad gör en naprapat?
Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. En naprapat är expert inom manuell medicin och använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Hur går ett nybesök till?
Under ett nybesök utförs en noggrann klinisk undersökning för att fastställa och diagnostisera orsaken till dina besvär. Därefter görs en behandlingsplan och behandlingen anpassas efter dina behov.

Vilka behandlingstekniker används?
Naprapaten kombinerar olika behandlingstekniker såsom ledmanipulation, mobilisering, stretchtekniker, massage, pressur, dry needling (triggerpunktsbehandling med akupunkturnål) med mera.  

Vad är skillnaden på kiropraktor och naprapat?
Båda behandlar samma diagnoser men har längs med vägen haft olika filosofier. Naprapatins grundare, Dr. Oakley Smith, var själv kiropraktor. Han bestämde sig för att forska i att behandla mer holistiskt på inte bara ledbehandling, utan även muskler och nervsystem på andra sätt än innan. Det var så naprapatin föddes. Längs med vägen gick de båda yrkena isär, men ju mer forskning som gjorts desto mer har båda yrkenas filosofier flätats samman. Vissa naprapater har mer ”kiropraktiskt tänk” i sitt behandlande och vissa kiropraktorer behandlar likt en naprapat. Det viktigaste när du ska välja om du vill gå till naprapat eller kiropraktor är att du hittar en terapeut som du känner att du klickar med, har förtroende för och som kan de besvär du söker hjälp för.