Effektiv och skonsam träning

EMS är en träningsform där du aktiverar upp till 90% av kroppens muskulatur samtidigt. På endast 20 minuter kan du nå resultat som motsvarar flertal timmars traditionell styrketräning. Eftersom det inte behövs tunga vikter är EMS skonsamt för leder och ligament. EMS är även smärtlindrande. Träningsformen passar både dig som vill bygga muskler snabbt, gå ner i vikt och dig som har smärtproblematik. Vi anpassar alltid din träning efter dina behov oavsett vem du är. För att förstå effekten och upplevelsen av EMS måste den upplevas.

Under en fulländad introduktion hos oss ingår alltid två pass EMS-träning för 375 kr. Detta gäller endast nya kunder som aldrig testat EMS hos oss. Första passet är längre, reserverad tid upp till 60 minuter, för att du som kund ska få möjlighet att ställa alla dina frågor samt lära känns oss på plats. Detta också för att på bästa sätt kunna utifrån skadehistorik och med hänsyn till individuella förutsättningar kunna göra ett anpassat upplägg som passar just Dig. I övrigt är det reserverat 30 minuter. Andra passet bokas tidigast 5-7 dagar efter. Efter det har vi flertal olika Förköpskort att gå vidare med. Det går också bra att betala per gång där ordinarie pris ett pass EMS-träning är 695 kr. Det går även att välja boka EMS-träning i kombination med naprapatbehandling om man önskar mer inriktad rehabiliterande träning anpassad efter undersökning och satt diagnos i behandling. 

Kajsa Bäckström
Leg. Naprapat
Master trainer för XBody i Sverige

F A Q

Hur går ett träningspass till?

Du börjar med att byta om till ett underställ som du får på plats. Du har ditt eget omklädningsrum. Därefter klär din EMS-instruktör på dig en dräkt som är sprayad med vatten. Vattnet på dräkten är till för att dräkten och kroppen ska kunna få kontakt med varandra. Under passets gång får du utföra övningar på den nivå som passar dig. Dräkten stimulerar upp till 90% av kroppens muskulatur under impulserna. Vi kommer åt djup muskulatur på ett mycket effektivare sätt än någon annan träningsform.

 

Vad ger EMS för resultat?

Forskning visar att en kontraktion av en muskel i traditionell styrketräning, med den tyngsta kraft muskeln kan spänna med tyngsta vikt, ger 1 Hz per kontraktion. I EMS-träning stimuleras muskulaturen med 80 Hz per sekund. Du får med det en effekt motsvarande upp till 80 repetitioner per sekund. Forskning visar även att EMS kommer åt djupare in i muskelfibrerna i förhållande till traditionell styrketräning vilket medför förbättrad funktion av muskeln och ökad muskeltillväxt. EMS-träning är skonsam för leder och ligament då det inte krävs någon tung belastning för att kunna få ut maximal effekt. Ju mer muskelmassa du har, desto mer ökar din basalmetabolism, det vill säga förbränning i vila.

 

Finns det någon som inte kan träna EMS?

Om du är gravid ska du inte träna EMS-träning. Har du någon sjukdom som gör att du känner dig osäker på om du kan utföra EMS måste du kontakta läkare som kan avgöra om du kan träna hos oss. Har du fler frågor kring EMS så är du alltid varmt välkommen att mejla oss om detta.